Åbningstider Åbningstider

Mandag 12 - 18

Tirsdag  12 - 18

Onsdag  10- 18

Torsdag 12 - 18

Fredag  12 - 18

Lørdag 11 - 14

 

Besøg nationalbiblioteket  Groenlandica

Besøg os på

Facebook

Læs om musik her 

Få teksten læst op

Adgang for alle

Kalaallit Atuakkiortut
Den Grønlandske Forfatterforening

 

 

Aktuelt
Sorter efter: Startdato

Til baby, læseheste og forældre

Fra 1. november.

 

Babyområdet i børnebiblioteket er lavet til at give babyer, forældre og læseheste et sikkert og roligt område at være i. Det er et område til leg mellem baby/tumling og forældre eller til at slappe af med en bog. Babyområdet er indrettet med legegulv, vægkasser med bøger og sprogkufferter samt tingfinderskab med babylegetøj. Det er også i babyområdet, at I sammen kan gå på opdagelse i bibliotekets pegebøger. Pegebøger er:

  • bøger som er lavet specielt til de 0-2 årige.
  • bøger som kan holde til, at babyer lærer hvad en bog er for noget.
  • bøger som forældre og børn kan bruge til sprogindlæring og sprogstimulering

Vi opfordrer til, at forældre sammen med deres baby eller tumling går på opdagelse og leger sammen.  Derfor er babyområdet også mobil/computerfrit område, da det skal være et område, hvor fokus skal være på samvær.

Læseheste er også velkomne i babyområdet selvom de ikke er babyer, da babyområdet gerne må bruges til fx at finde flunkerne eller fordybe sig i en bog.


 

Kulturnat 2018

Der er Kulturnat d. 20. januar 2018. Porgrammer og liste over events for Nuuk og kysten findes på www.kulturnat.gl. Følg med på siden da den opdateres løbende.

December åbningstider

Mandag 12-18

Tirsdag 12-18

Onsdag 10-18

Torsdag 12-18

Fredag 12-18

Lørdag 11-14

Varna - Arctic Imagination

Nunatta Atuagaateqarfia og Groenlandica har samarbejdet om et nyt musisk værk med en af Grønlands dygtigste musikere til Arctic Imagination. Varna Marianne Nielsen Apaloo kommer fra Østgrønland og nedstammer fra en slægt af kendte trommedansere, som kan spores helt tilbage til den legendariske shaman og trommedanser, Maratse.

Værket består af tre musikstykker og vil få en samlet varighed på ca. 30 minutter. Komponisten har fået kunstnerisk frihed til at skabe et værk, der består af reallyde fra den grønlandske natur som relaterer sig til klimaændringer: Kælvende isbjerge, isskosser, fossende vand, slædehunde og fangerkultur. Reallydene får et elektronisk udtryk og sættes sammen med trommesang, som er et traditionelt grønlandsk musisk udtryk. Derved blandes klimaets fortid, nutid og fremtid i musikken.

Det musiske værk blev uropført onsdag d. 18. oktober kl. 18:30 på Pinngortitaleriffik * Grønlands Naturinstitut * Greenland Institute of Natural Resources som del af Nuuk Nordisk Kulturfestival.

 

https://soundcloud.com/user-471474867-853628946/sets/varna-in-arctic-imagination


 

© 2016 Nunatta Atuagaateqarfia, Grønlands Landsbibliotek, Central Library of Greenland | Imaneq 26, Postbox 1011, 3900 Nuuk | Tlf.: 32 11 56 | Fax 32 10 11 | e-mail: nalib@katak.gl