e-ressourcer

Dansk
Nunatta Atuagaateqarfia giver adgang til e-ressourcer- digitale sider med information om emner og forfattere

Faktalink.dk:

Faktalink henvender sig til studerende og interesserede i samfundsmæssige forhold.

Faktalink er en samling artikler om samfundsrelevante og historiske emner som har bred interesse. Her finder man artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere. Samlingen omfatter ca. 800 artikler, som løbende opdateres og øges, samt flere tusinde links og henvisninger.

Artiklerne i Faktalink er opbygget efter en fast struktur og består af flere lag således at artiklerne kan læses på flere niveauer. Alle artikler begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet som ofte vil indledes med en historisk vinkel. Emnerne belyses ud fra en faglig, analyserende og alsidig vinkel som også indeholder debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med omfattende kildehenvisninger og links.

Forfatterweb.dk

Forfatterweb, som er fra 1996, er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Siden indeholder ca. 1300 portrætter. Heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer (som er markeret med et lille penselikon ud for navnet på den alfabetiske forfatteroversigt). Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. Enkelte forfatterskaber portrætteres både som børne- og voksenforfatter. F.eks. Bjarne Reuter og Christina Hesselholdt.

I udvælgelse af portrætter lægges der vægt på at understøtte bibliotekernes litteraturformidling og uddannelsessteder i faget dansk, men også på at følge den aktuelle litteratur og være inspiration for ny litteratur. Således har Forfatterweb en understøttende funktion i forhold til udlån og dannelse og en linje der peger fremad og måske inspirerer nogle til at læse noget andet end det, de plejer.

Man kan tilgå siderne som biblioteksbruger, hvor man logger på med sit cpr. nr. og pinkode og vælge bibliotek: Grønland